marți, 10 ianuarie 2012

Kéik Fýllo Me Karýdi Marénka-Tort de pricomigdale

Reteta inscrisa in concursul " Electrolux – Cina la Cube Milano""

Ingrediente:

10 oua,  zahar cat greutatea a 10 oua intregi, nuca la fel, 500 gr. unt, 200 gr. zahar pudra, 100 gr. cacao de buna calitate, vanilie si rom dupa gust


Mod de preparare:


Foile : Se bat albusele spuma si se adauga zaharul treptat si se continua baterea pana nu curg din castronul rasturnat.Se adauga apoi nuca macinata si se amesteca cu o lingura sau o spatula. Se pot inlocui 5 linguri cu pesmet foile ies la fel de gustoase dar mai putin friabile. Se coc din aceasta compozitie 4-5 foi pe hartie pergamentata unsa cu un si asezata pe tabla de copt.
Crema : Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pudra si cacao. Apoi se tin pe Bain Marie pana cand se ingroasa si continuand mestecarea. Se racoreste se adauga vanilie si rom. Untul se freaca spuma si se adauga treptat peste compozitia anterioara. Cu aceasta crema se umplu folie si se inbraca tortul. Se da la rece cel putin o zi ca sa se patrunda foile. Se poate servi cu frisca proaspat batuta si alaturi cu un pahar de sampanie.


Kali Orexi!Pofta buna!