marți, 10 ianuarie 2012

Tort de pricomigdale

Ingrediente:  10 ouă, 
zahăr cât greutatea a 10 ouă întregi, nucă la fel, 500 gr. unt, 200 gr. zahăr pudră, 100 gr. cacao de bună calitate, vanilie și rom după gust



Mod de preparare: A. Foile : Se bat albușele spumă și se adaugă zahărul treptat și se continuă baterea până nu curg din castronul răsturnat. Se adaugă, apoi nuca măcinată și se amestecă cu o lingură sau o spatulă. Se pot înlocui cu 5 linguri cu pesmet (foile ies la fel de gustoase dar mai puțin friabile). Se coc din această compoziție 4-5 foi pe hârtie pergamentată unsă cu un t și așezată pe tablă de copt.

B. Crema: Gălbenușurile se freacă spumă cu zahărul pudră și cacao. Apoi se țin pe Bain Marie până când se îngroașă continuând amestecarea. Se răcorește, se adaugă vanilie și rom. Untul se freacă spumă și se adaugă treptat peste compoziția anterioară. Cu această cremă se umplu folie și se înbrăcă tortul. Se dă la rece cel puțin o zi ca să se pătrundă foile. Se poate servi cu frișcă proaspăt bătută și alături cu un pahar de șampanie.



Spor la treabă și poftă bună!