marți, 17 mai 2011

Amygdalo Hrisolmila Poltos-Desert cu caise uscate migdale si frisca

Ingrediente:

500 gr. caise uscate, 1/2 ceasca de migdale decojite, zahar brun dupa gust, nucsoara dupa gust, cateva cuisoare, 50 ml coniac Metaxa de buna calitate,frisca proaspat batuta.

Mod de preparare:

Acoperiti caisele cu apa rece si lasati-le peste noapte. A doua zi puneti cu tot cu apa in care au stat caisele si cu cuisoarele intr-o oala si fierbeti usor pana cand se inmoaie. Luati de pe foc dati la o parte cuisoarele dupa care puneti caisele apoi intr-un mixer si faceti-le piure, adaugand nucsora rasa, coniacul si apa din oala dupa cum este necesar pentru a face o consistenta buna. Se adauga zahar brun dupa gust. Se amesteca in aceasta compozitie migdalele. Puneti apoi in vasele de servit si dati la rece. Inainte de servire ornati cu frisca proaspat batuta in care ati pus si putina vanilie. Acest piure de fructe se poate servi si pe o felie groasa de cozonac deasemenea. In loc de frisca se toarna smantana indulcita peste. 



Kali Orexi!Pofta Buna!