miercuri, 9 martie 2011

Agioritiki soupa pantzari -Ciorba de sfecla rosie ca la Muntele Athos

Ingrediente:

2 morcovi mai vigurosi, o telina, o radacina patrunjel, o ceapa mai maricica, un praz, un ardei gras maricel, 2 rosii taiate mai grosolan, o sfecla mai maricica,1/4 ceasca orez, o legatura leustean , sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

Se spala si se curata zarzavaturile se rad morcovii, patrunjelul si telina. Ceapa rosiile si ardeiul se taie mai maricel. Sfecla se coace sau se fierbe dupa care se curata de coaja si se da pe razatoare. Se calesc putin in ulei toate vegetatle si orezul dupa care se adauga apa suficienta si se fierb pana se patrund, adaugandu-se si rosiile dupa 10 minute. Cand sunt aproape gata se adauga si sfecla si zeama lasata si se mai tine cateva minute pe foc, iar la sfarsit se adauga si leusteanul maruntit. Se serveste calda cu o lingura de iaurt proaspat de oaie si cu paine cu masline.

Kali Orexi! Pofta Buna!