marți, 12 mai 2015

Tarta cu dovlecel, rosii cherry si ierburi/Tárta kolokýthi me ntomatínia kai myro̱diká

Aceasta tarta cu dovlecel este o o reteta de tarta de prima varao fiind o rețeta  simpla si usor de preparat avand un  gust foarte bun.


Ingrediente:


250 gr. feta maruntita, 150 gr Gruyere, 1 foaie de aluat fraged de patiserie, 2-4 cepe verzi tocate marunt
4 linguri de ulei de masline, 300 gr.. dovlecel feliat, 3 linguri menta proaspata , 2 linguri marar, 10 rosii cherry taiate în doua, 100 ml .lapte , 200 gr.. iaurt grecesc, 2 oua, sare marina neiodata si piper proapsat macinat



Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Inabusiti usor ceapa cu ulei de masline si  adaugati apoi dovlecelul taiat, rosiile si,in final toate mirodeniile Intr-un castron bateti ouale adaugand apoi iaurtul, laptele, sarea si piperul. Apoi se adaugă branza feta maruntita si se amesteca bine. Ungeti bine cu unt o tava rotunda si intindeti bine foaia de patiserie. Pe deasupra puneti sosul de  dovlecei sote cu ceapa si ierburi peste care se toarna amestecul cu feta și iaurt. Se presara cu branza Gruyere rasa si se coace timp de aproximativ 40 de minute, pana cand tarta  este de bine colorata. Lasati-o sa se raceasca si  serviti-o. Alaturi un castron de iaurt rece de iaurt grecesc.

Pofta buna/Kali Orexi!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere