joi, 28 aprilie 2011

Tzatziki

Acest aperitiv este un foarte bun acompaniament pentru salate, aperitive, preparate vegetale ori doar pentru a fi uns si mancat pe o felie de paine neagra proaspata.

Ingrediente:

1 1/2 cana iaurt gros, scurs (se gasesc unele tip grecesti prin magazine), 1 lingurita de sare, 2 castraveti medii ca dimensiune curatati de coaja si dati pe razatoare, 3 lingurite de ulei de masline extravirgin,6-7 catei de usturoi striviti,1 lingurita otet balsamic. 


Mod de preparare:


Puneti castravetii rasi intr-o strecuratoare , dati-i cu sare si lasati-i putin la scurs dupa care ii stoarceti si incercati sa scoateti tot lichidul. Intr-un castron separat amestecati uleiul cu otetul si cu usturoiul pisat, dupa care adaugati castravetii si mestecati bine. Adaugati apoi acest amestec cu usurelul in  vasul cu iaurt si continuati amestecarea dar incetisor ca sa nu faceti iaurtul cremos si lichid si sa-si pastreze consistenta. Dati la rece pentru cateva ore sau peste noapte ca sa se interpatrunda aromele.


Kali Orexi!Pofta Buna