luni, 10 ianuarie 2011

Cotlet de porc a la PapaGheorghiu

Ingrediente:

4 cotlete de porc fara os (sau cati meseni sunt), 4 linguri untura, o ceasca supa de oase sau de vita, 2-3 oua ,250 gr. ciuperci, sare si piper dupa gust, o lingurita cimbru uscat, o legatura marar proaspat dar poate sa fie si o lingurita din cel  uscat, o ceapa mare alba, 4 rosii carnoase, 1/2 lingurita scortisoara, putina nucsoara, optional renuntam la omleta si facem o compozitie pentru cateva clatite din lapte/apa, faina,un praf de sare si un varf de bicarbonat.


Mod de preparare:

Frigem in untura incinsa cotletele de porc cat sa se perpeleasca si sa se patrunda pe toate partile, adaugam o ceasca de supa si lasam pe foc mic sa scada.Separat tocam marunt ciupercile (spalate si curatate de pielite), le prajim in untura, cu ceapa, piper si sare si la sfarsit cimbru si marar.Asezam cotletul intr-o tava unsa cu untura, il acoperim cu ciuperci si invelim totul intr-o omleta subtire sau in cateva clatite nu prea rumene.Dam la cuptor 15-20 minute. Can scoatem preparatul de la cuptor il acoperim cu un sos din rosii proaspat pasate(daca nu aveti luati niste rosii pasate din magazine) in care punem putina scortisoara si nucsoara rasa si-l mai dam la cuptor pentru 5-7 minute. Alaturi servim cu un vin rosu.

Pofta Buna!