miercuri, 15 iunie 2011

Psomakia me Kolokithakia-Painisoare cu dovlecei

 Ingrediente:

4 cani dovlecei tocati (scursi bine), 4 cani de faina, 150 gr. Fetta, 4 oua (batute usor), 1 cana de ulei de masline, 1 ceasca de ierburi proaspete tocate fin (marar, menta si oregano), 2-3 catei de usturoi tocati fin, 1 ceapa tocata marunt, 3 linguri de otet balsamic, sare si piper negru dupa gust.

Mod de preparare:





Dovleceii bine spalati si curatati de coaja se rad intr-un castron cuprinzator si se storc bine. Faina se amesteca cu sarea si piperul dupa care se adauga si ierburile proaspete si se continua amestecarea. In acest timp turnati si  uleiul de masline, ouale batute si otetul balsamic si mestecati pana la transformarea intr-o coca elastica. Acum puteti adauga si restul ingredientelor: dovleceii rasi, Fetta maruntita măruntita, usturoiul si ceapa tocate, continuand framantarea pentru a amesteca toate ingredientele cu aluatul. Daca aluatul este prea gros se adauga putina apa sau lapte. Se toarna amestecul in forme de copt briose pe care insa nu trebuie sa le umpleti, deoarece amestecul se va ridica si se poate revarsa. Se coc in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 35-40 minute sau pana se rumenesc. Psomakia me Kolokithakia pot fi consumate calde sau reci. Psomakia me Kolokithakia pot fi servite la micul dejun sau ca o gustare in timpul zilei.


Kali Orexi!Pofta buna!