sâmbătă, 4 iunie 2011

Biftekia-Hamburger

Ingrediente:

2
Kg. carne tocata de porc amestecata cu vita, 3 cepe rosii date pe razatoare, 3-4 catei de usturoi maruntiti, 1 lingura ulei de masline, 3 oua, o bucata de paine (fara coaja, doar miezul)  inmuiata in lapte, 2 lingurite de oregano, 1 lingurita de cimbru uscat, sare marina neiodata si piper proaspat macinat dupa gust,
Mod de preparare:
Puneti la inmuiat painea. Intr-un mixer puneti ceapa,usturoiul si uleiul de masline si faceti un piureu. Adaugati apoi carnea, ouale, si celelalte ingrediente asezonati cu sare si piper, adaugati si ierburile uscate si amestecati bine. Formati burgerii de marimea dorita. Prajiti-i bine pe amandoua partile. Serviti-i calzi cu cartofi facuti ca mai jos , cu o salata de rosii cu ceapa si cu Tzatziki sau Talatouri. Taiati cartofii in felii, asezati-i pe o folie de aluminiu tapetata cu hartie de copt.  Presarati pe deasupra lor:1 lingurita ulei de masline+2 lingurite apa+zeama de la o lamaie+sare si piper proaspat macinat+oregano,adaugati si doi morcovi taiati rondele. Inpachetati pe rand in hartia de copt si apoi in folia de aluminiuDati la cuptorul incalzit la mediu pentru aproximativ o ora.

Kali Orexi!Pofta buna!