joi, 16 decembrie 2010

Prajitura cu miere de Craciun

Ingrediente:

1 kg. faina,, 170 gr. gris (sau daca mergeti prin Grecia luati Semolina ca este si mai fina), coaja de la o portocala, 200 gr. unt,200 gr. ulei de masline extravirgin,, 50 gr. miere,, 25 cl. de apa, 1 lingura de drojdie, 1/2 lingura cuisoare macinate, 1 lingura stafide, 1/2 lingura nucsoara. Pt. sirop: 50 gr. miere, 100 gr. zahar brun,, zeama de la o lamaie, 40 cl. apa, 100 gr.nuci macinate.

Mod de preparare:

Se amesteca intr-un vas zaharul, coaja de portocale, untul, uleiul si apa. In alt vas se amesteca restul de ingrediente (drojdia inmuiata cu putin lapte). Se face in acest al doilea vas la mijloc o adancitura si se pune primul amestec dupa care se amesteca bine, pana cand se face un aluat consistent. Se intinde aluatul si se decupeaza diferite forme care se pun in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt si se dau la copt in cuptorul bine incins si lasat la 1/2. Dupa ce s-au facut se scot si se ung cu siropul facut prin fierberea tuturor ingredienteleor pana la ingrosare si se pudreaza cu nuca macinata.

Sarbatori fericite!