vineri, 9 martie 2012

Penne cu sos de ciocolata

Ingrediente:


400 gr. de Penne Rigatti (pentru 4 portii), 250 gr. ciocolata amaruie 75-80%, 250 ml. smantana lichida pt. gatit, 10-12 buc. file anchois, 2 ardei iuti rosii, sare marina neiodata si piper dupa gust, parmezan ras dupa pofta, o legatura de patrunjel verde taiat marunt, 4-5 catei de usturoi, 2 linguri pesmet fin.



Mod de preparare:


Fierbeti pastele dupa indicatiile ambalajului. Intr-o tigaie adanca incalziti uleiul de masline, caliti un pic usturoiul tocat fin, adaugati ardeiul iute maruntit cu sau fara seminte dupa cum vreti de iute (sau praf de chili sau pasta de ardei iute) si fileurile ciopartite si continuati calirea fara a arde insa componentele. Adaugati ciocolata maruntita fin amestecand constant, iar cand aceasta s-a topit smantana si un pic de parmezan si dati intr-un clocot, iar spre sfarsit pesmetul. Adaugati in tigaie pastele fierte (in apa cu sare,o foaie de dafin si ulei de masline un strop) scurse si clatite cu apa rece si amestecati bine sa se amestece cu sosul. Presarati parmezan ras dupa pofta si patrunjelul si serviti cat este cald, alaturi de un pahar de vin rosu.


Pofta buna!