marți, 8 februarie 2011

Thálassa afró kolokýthas souflé tou Papa Gheorghiu- Spuma Marii-Sufleu de dovlecei a la Papa Gheorghiu

Ingrediente:

4 dovlecei ,100 gr. de unt ,6 linguri de faina ,1/2 l. lapte,4 oua, sare si piper dupa gust ,1 nucsoara rasa,1 lingura pesmet,300 gr. branza rasa sau maruntita cu furculita (eu pun Fetta sau telemea de oaie)

Mod de preparare:

 4 dovlecei se rad marunt; separat 100 gr. de unt se topeste, se adauga 6 linguri de faina si 1/2 l. lapte; se fierbe la foc mic sa nu faca cocoloase, pana se ingroase.Dupa ce s-a racorit se adauga 4 galbenuse treptat mestecand continuu . In aceasta compozitie se adauga 300 gr. branza rasa/maruntita si dovleceii rasi Se condimenteaza cu sare , piper si nucsoara rasa .Se amesteca pana se omogenizeaza bine.La final , se adauga albusele  batute spuma  peste compozitia de mai , amestecand cu o spatula. Compozitia se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Se da la cuptorul incins la  foc mediu si se tine aproximativ 40-45 minute depinde de cuptor pana se rumeneste frumos la suprafata iar paiul pe care il bagam de control in compozitie iese uscat. Se serveste preparatul cald cu smantana sau mai dietetic cu iaurt.


Megalo meros ti̱n epicheiri̱matikí̱ anaptyxi̱ kai kalí̱ orexi̱! Mult spor la treaba si pofta buna!