sâmbătă, 9 iulie 2011

Tarta me frouta gia na Mamagheorghiu-Tarta cu fructe a la Mamagheorghiu

Ingrediente:

Pentru aluat: 1 ou intreg, galbenusul de la un ou rascopt, 120 gr. unt, 30 gr. zahar, faina cat cuprinde; Pentru crema: 3 oua, 6 linguri de zahar, 1/2 l lapte, un capetel vanilie, 2 linguri faina sau zeamil; Pentru ornat: 700 gr. fructe diverse, gelatina.

Mod de preparare:

Galbenusul raspcopt se amesteca cu zaharul, oul intreg, untul inmuiat si faina pana se obtine un aluat care se poate modela cu mana. Intr-o tava cu diametrul de 35 cm se intinde pe fund si pe laterale, se inteapa cu furculita si se da la copt la foc mediu pana se face. Intre timp se pregateste crema din ouale frecate cu zahar si faina peste care se toarna laptele caldut. Se pune pe foc mestecand continuu pana se prinde pe lingura cand se ia de pe foc, se lasa la racorit, dupa care se toarna peste coaja de tarta. Deasupra se aseaza fructele dupa dorinta si in functie de anotimp, iar peste se toarna glazura  facuta dintr-un plic  de granule gelatina cu o lingura de zahar si un pahar de apa date in clocot. Se da la frigider peste noapte.

Kali Orexi!Pofta Buna
Xronia Poli!La multi Ani!