sâmbătă, 16 aprilie 2011

Kalitsounia Paschalina-Placinta de Pasti din Creta

 Ingrediente:
Pentru coca:1 kg de faina patiserie, 1 / 2 ceasca cafea de ulei extravirgin, apa dupa cum este necesar,putin raki opţional
Pentru umplutura: 750 gr.branza proaspata Myzithra sau branza proaspata de vaci sau amestec cu Ricotta,1 lingurita scortisoara macinata ,1 lingura menta proaspata taiata fin, 2 lingurite cu zahar, 1 galbenus de ou, 1 lingurita coaja de portocale, 2 linguri faina 1 ou batut pentru glazura.
Pentru toping: susan sau scortisoara macinata si miere


Mod de preparare:
Cu o zi inainte de incepe pregatirile lasati branza la scurs pentru a se elimina orice zer ( kemazontasta) unde va la un loc rece. Pentru aluat puneti toate lichidele intr-un caston dupa care adaugati in ploaie faina, mestecati bine iar cand aluatul este gata lasati-l la odihna. Pentru umplutura, puneti branza intr-un castron si framantati-o bine cu menta, dupa care adaugati si restul de ingrediente continuand mestecarea.Daca vi se pare prea gasa branza puteti adauga doua linguri de faina de porumb.Intindeti aluatul cu facaletul pe masa de lucru dupa care decupati patrate sau cercuri dupa bunul plac din el.Puneti pe mijlocul acestor bucatele de aluat umplutura cat 2 nuci mai mari dupa care inchideti si sigilati apasand cu dosul furculitei sau cu degetul.Ungeti pe deasupra cu ou batut  si dati la cuptorul bine incalzit.Puteti presara daca va place susan si atunci renuntati la undgerea de dupa coacere Cand sunt gata ungeti cat sunt calde cu miere si presarati cu scortisoara.Exista si o varianta de frigere in ulei de masline (la care nu se pune susan ci doapr se ung la sfarsit cu miere si scortisoara), o folositi pe care va place mai mult dar cred ca mai sanatos este coptul la cuptor.


Kali Orexi!Pofta Buna!