Aceasta modalitate de pregatire a orezului in stil grecesc va duce la realizarea unui preparat mult mai aromat.
Ingrediente de baza:
Ulei de
masline extravirgin, 2-3 fire de ceapa verde sau o ceapa mare
taiate marunt, 2-3 fire de usturoi verde sau 2-3 catei taiati nmarunt, 2 morcovi potriviti ca marime, un bulb de fenicul cu tot cu frunze, o cana supa de pui, zeama de la 1/2
lamaie, o legatura de patrunjel proaspat, 1 ½ cana orez grecesc cu bobul lung
Mod de preparare:
Intr-o tigaie pusa la foc mic se inabuse ceapa si usturoiul cu o lingura de ulei de masline aprox 2- 3 minute, cat sa se aureasca suficient. Dupa aceasta adaugati si morcovul dat prin razatoare mai lasand cam 3 minute pe foc. Acum puteti turna peste ca sa stingeti supa si bulbul de fenicul lasand la fiert pana da in clocot. Apoi
stoarceti jumatatea de lamaie peste si la cateva secunde adaugati si orezul. Condimentati cu sare marina neiodata si piper dupa gust,acopereti tigaia cu un capac si mai lasati cateva minute pe foc (2-3). Lati tigaia de pe foc si asa acoperita lasati-o sa se patrunda orezul bine dar fatra foc. Orezul se serveste dupa ce a stat acoperit, in tigaie, inca
vreo 10 minute dupa ce a fost luat de pe foc.Se poate servi ca garnitura la Gyros sau asa direct.
Spor la treaba si Pofta Buna! Kali Orexi!