sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Morq-e-zafarani- Pui cu sofran (reteta Iraniana)

Ingrediente

½ lingurita sofran,1 kg pulpe de pui fara piele si fara os ,1 ceapa mare , ¼ ceasca ulei de masline extravirgin,60 g Ghee (se gaseste in magazinele arabesti) , 1 lingurita de sare sau dupa gust ,2 linguri  suc de lamaie

Mod de pregatire

Se dizolva intr-o jumatate de cana de apa fierbinte ,sofranul nu cel pudra ci firisoare, se acopera si se pune deoparte. Se spala bine bucatile de pui, se pun intr-o strecurătoare si se scurg. Se taie ceapa in bucati foarte mici si se prăjeşte intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline pana se aurste si se inmoaie (3-4 miniute-atentie sa nu o ardeti) dupa care se  pune deoparte. Intr-o alta tigaie se incalzeste ghee, iar cand este fierbinte, adaugam bucatile de pui amestecand-prajim pe toate partile la foc mediu timp de aproximativ 7 minute. Cand bucatile de pui sunt prajite se presara ceapa prăjită, sare si zeama de lamaie peste pui.  Apoi se adaugă sofranul dizolvainclusiv zeama.Puneţi capacul si  fierbeti timp de aproximativ 15-20 de minute (atentie sa nu scada lichidul prea mult). Acest fel de mancare poate fi servit cu orez simplu sau orice amestec de orez, care nu are carne in el deja.


Pofta Buna!