sâmbătă, 23 noiembrie 2019

Cartofi în sos de lămâie și muștar la cuptor a la Papagheorghiu


Ingrediente:

1/2 cană bulion de pui sau în lipsă doar apă, ½ cană ulei de măsline,  1/2 cană zeamă de lămâie proaspăt stoarsăamestecată cu zeamă de portocale proaspăt stoarse, 1 linguriță sare marină neiodată cu verdețuri, 1/4 lingurță muștar, 1 kilogram de cartofi mari aproximativ 4, decojiți apoi tăiați la jumătate pe lungime și încă o dată apoi, 1 lingură oregano uscat, 1 lingură cimbru uscat, ceva rozmarin.
    

Mod de preparare:

Încălziți cuptorul la maxim. Într-un vas care poate fi folosit în cuptor combinați bulionul de pui/apa, uleiul de măsline,sucul de lămâie+portocale, muștarul și sarea. Puneți acum cartofii în lichid cu tăietura în jos, având grijă să fie acoperiți cu lichid. Presărați oregano,cimbru și rozmarin peste cartofi.  Gătiți cartofii pe foc mic, în cuptor întorcându-i din când în când până când aceștia se fac și devin crocanți deasupra aprox.55- 60 de minute sau mai puțin în funcție de soiul folosit. 

Spor la treabă și poftă bună!