luni, 23 aprilie 2012

Tyropitakia-Placinta cu branza in aluat facut cu iaurt

Ingrediente:
 
250 g de faina alba de patiserie, 150 gr. iaurt  grecesc, 200 gr. branza Fetta sfaramata cu dosul furculitei , 1 cana Kefalotiri ras, 3 oua, 200 gr. unt topit, 2 legaturi de patrunjel si doua de marar maruntite fin, 2 ligurite de sare de mare neiodata, piper negru proaspat macinat

Mod de Preparare:
 
Amestecati faina cu sarea si incorporati untul. Incorporati in iaurt 2 oua, batuteenergic dupa care adaugati in  amestecul de faina. Amestecati bine toate ingredientele, dar nu framantati aluatul prea mult. Formati o bila din acest aluat pe care o dati invelita intr-un prosop la frigider lasand la odihna cel putin o ora. Tapetati masa de lucru cu faina si rulati aluatul la o orosime de 0.5 cm dupa care taiati cercuri de 7-8 cm cu un cutit sau cu un pahar potrivit. Ungeti-le pe acestea cu ajutorul unei pensule cu apa si adaugati in centrul lor o lingurita de branza Feta macinata si amestecata cu branza rasa, marar si patrunjel si condimentata cu sare si piper. Impaturiti cercurile si apasati marginea  cu o furculita. Ungeti placintele cu oul ramas, batut bine dupa care le puneti pe o tava intinsa pe care ati intins hartia de copt si ati uns-o  cu unt. dati la cuptor si coaceticirca 30 minute sau pana cand se fac aurii pe deasupra. Serviti cu un castron de iaurt de oaie alaturi.

Kali Orexi!Pofta Buna!