joi, 5 mai 2011

Lachanoryzo to paradosiako-Lachanoryzo (mancare de varza cu orez) traditional

Ingrediente
 

1 / 2 varza taiata in bucati, 1 ceapa tocata si un praz, o legatura  marar tocat (aprox o ceasca)+1 legatura de hasmatuchi ,2 rosii tocate ,1 morcov, 1 ardei Kapia+1 ardei gras, 1 dovlecel (optional) , 8 linguri  de orez (2 linguri de orez pentru fiecare comesean ),sare si piper boabe dupa gust, 3-4 cuisoare dupa gust, 1 frunza de dafin,1 pahar de ulei masline extravirgin cu mirodenii, iaurt pentru servire si zeama de la o lamaie .

Mod de preparare:

Curatati legumele de frunzele exterioare. Le spalati bine sub jet de apa. Puneti-le pe toate impreuna intr-o cratita (fara dovlecel, marar si hasmatuchi),  adaugati orez, ulei, sare si piper,cuisoare, frunza de dafin si  amestecati. Se toarna apa astfel incat sa le acopere. Se fierbe  acoperita cu capac aproximativ 20-30 de minute (sau pana cand s-au fiert legumele) cu atentie pe focul mediu  si cu sita sa nu se lipeasca orezul. Spre sfarsit adaugati si dovlecelul care fierbe rapid.La sfarsit de tot adaugati  verdeata. Nu amestecati ci treceti doar cu lingura prin compozitie pentru a preintampina lipirea orezului. Cand este gata  vom servi cu două linguri de iaurt si lamaie. Se serveste foarte bine ca garnitura la burgeri la gratar sau la souvlaki.  



Kali Orexi!Pofta Buna!