miercuri, 1 iunie 2011

Patates Tiganites-cartofi prajiti ca la greci

Ingrediente:

Cartofi (1 cartof mai maricel de persoana), ulei de masline, sare, oregano uscat

Mod de preparare:

Curatati si spalati cartofii. Taiati-i in felii de aproximativ 1 cm grosime şi apoi in bastonase. Ii lasati la odihna intr-un castron cu apa rece, astfel încat sa nu se inegreasca. Incalziti uleiul de masline (care ar trebui să fie suficient pentru a acoperi cartofi). Uleiul trebuie sa fie cald, dar nu sa clocoteasca. Scurgeti cartofii intr-o sita si ii pudrati cu sare. Uleiul este gata de prajit cand daca punem mana deasupra vasului simtim caldura. Pana cand vom sti acest lucru prin experienta puteti incerca astfel: după 2 - 3 minute puneti prima bucata de cartof in ulei fierbinte si in cazul in care pluteste si incepe sa sfaraie, uleiul este gata. Punem treptat cartofii in ulei in asa fel incat sa fie acorperiti. Nu se amesteca inainte de cinci minute. Se pot apoi rasuci si tine pe foc pana cand obtinem culoarea dorita. Serviti fierbinte iar in prealabi presarati pe ei oregano si sare in plus .
Notă: Nu se prajesc cartofii de doua ori in acelasi ulei, dar puteti folosi acest ulei  pentru a praji snitele sau Keftedes sau de a-l folosi la o friptura la cuptor. Alaturi serviti o Horiatiki Salata sau alta salata de sezon, asezati si bucati de Fetta tinute in ulei cu condimente.


Kali Orexi!Pofta buna!