marți, 14 iulie 2020

Ζαμπονοκασερόπιτα-Zamponokaseropita-Placintă grecească cu șuncă și brânză



Ingrediente pentru 6 persoane: 1/2 pachet de foi plăcintă grecești (250-300 gr.), 12 felii de șuncă sau fileu de curcan, 12 felii de gouda, 1 cană feta sfărâmată cu furculița, 3 linguri ketchup, 1 ou batut energic, 1 ceapă medie dată pe răzătoare și scursă bine, la fel 1 căpățână de usturoi, 1/3 cană ulei de măsline extravirgin, semințe de susan pentru decorat, lapte, sare marină și piper după gust, o mână de mentă tocată fin.

Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la maxim. Decongelați  aluatul. Într-un bol puneți feta, oul și condimentele și amestecați bine. Ulegeți partea inferioară și laturile unei tavi de copt. Desfaceți aluatul  și așezați una câte o foaie  pe tavă. Ungeți-le cu ulei și puneți jumătate din ele înainte de a pune umplutura. Adăugați ketchup-ul, feliile de șuncă / curcan și brânza gouda. Adăugați amestecul feta. Continuați să stropiți foile cu ulei de măsline și terminați deasupra cu restul de  foi. Ungeți suprafața plăcintei cu puțin lapte, tăiați-o în bucăți și puneți puțin susan deasupra. Se coace timp de o oră, până când la suprafață este auriu și crocant.

Spor la treabă și poftă bună!