sâmbătă, 2 iulie 2011

Zymaropita Papagheorghiu-Un fel de pita a la Papagheorghiu

Ingrediente :
 

12 linguri faina, 1 ou,  600 ml. lapte (sau cat este necesar sa se faca un terci subtire), 200 gr Feta maruntita, 150 gr. Graviera sau alta branza tare rasa, sare dupa gust, piper alb macinat,putin ulei de masline si unt pentru ungerea tavii.

Mod de preparare:

Intr-un castron se adauga faina cu sare, se adauga laptele si oul batut usor si se amesteca cu un tel pentru a preveni formarea cocoloaselor noastre. Aluatul trebuie sa fie suficient de subtire. se adauga Fetta maruntita si se condimenteaza cu sare si piper. Se unge tava de copt cu unt, dupa care se intinde un pic de ulei de masline. Se toarna aluatul in tava si se presara cu branza rasa dupa care cu putin ulei de masline cu mirodenii. Se da in cuptorul incins la maxim si dat apoi la mediu si se coace aproximativ o ora sau pana se obtine o culoare rubinie. Ar trebui sa iasa cu coaja crocanta subtire la fund si cremos in interior. Se mananca a doua zi.



Kali Epitychia! Mult noroc!
Kalo Sabbatokuriako!Weekend minunat!