miercuri, 19 iunie 2024

Tiramisu cu gust de limoncelo de pe Coasta Amalfi!

Acest desert rafinat combină textura cremoasă  a tiramisu-ului tradițional cu notele vibrante și citrice de limoncello, lichiorul de lămâie îndrăgit al Italiei. Fiecare mușcătură este o simfonie de arome care te va transporta în orașele încântătoare de pe coasta Italiei, unde lămâile cresc din abundență. Este un desert care nu este doar plăcut pentru cerul gurii, ci și pentru ochi dumneavoastră, făcându-l un răsfăț pentru oricine. Pregătiți-vă să vă uimiți oaspeții și să le oferiți o felie din raiul italian cu acest Tiramisu cu Limoncello.

 

Ingrediente: 6 gălbenușuri de ou, 3/4 cană zahăr,  2/3 cană lapte, 225 gr. de mascarpone,  1 cană cafea tare, la temperatura camerei, 2 linguri de limoncello, 24 de pișcoturi, 1 lingură coajă de lămâie bio,    2 linguri de zahăar pudră amestcat cu scorțișoară pentru pudrat.

Mod de preparare: Într-o cratiță medie, amestecați gălbenușurile de ou și zahărul până se omogenizează bine. Adăugați laptele și fierbeți la foc mediu, amestecând continuu, până când amestecul fierbe. Se mai fierbe ușor apoi încă 1 minut, apoi se ia de pe foc și se lasă să se răcească puțin. Acoperiți  și lăsați la frigider 1 oră.  Adăugați apoi mascarpone în amestecul de gălbenușuri și amestecați până la omogenizare.  Într-un castron mic, combinați cafeaua și limoncello. Tăiați pișcoturile în jumătate pe lungime și stropiți-le cu amestecul de cafea. Aranjați jumătate din pișcoturile înmuiate pe fundul unui vas de aproximativ 18/28. Întindeți jumătate din amestecul de mascarpone peste pițcoturi. Repetați straturile și presărați  coaja de lămâie. Acoperiți și lăsați la frigider pentru 2 până la 3 ore, până când se fixează. Inainte de servire pudrați blatul cu zahăr pudră.

 Spor la treabă și Poftă bună!