miercuri, 11 mai 2011

Arakas Thessalias-Mancare de mazare

Ingrediente:

500 gr. mazare, 100 gr. unt moale,1 cana supa de zarzavat, o salata rosie sau puteti folosi stevie, 1/2 cana ulei de masline, 6-7 fire ceapa verde, 2 morcovi tocati, 2 cartofi albi mari, 2 legaturi marar tocat fin, sare si piper proaspat macinat dupa gust.

Mod de preparare:


Intr-o cratita se fierb impreuna untul inmuiat in prealabil, supa si mazarea timp de 5 minute. Se adauga salata/stevia si se amesteca dupa care se ia de pe foc si se lasa la odihna. Intr-o alt cratita se incalzeste uleiul de masline si se calesc un pic: ceapa, morcovii si mararul. Se toarna acest amestec peste celalalt, se adauga cartofii cuburi si se condimenteaza cu sare si piper. Se aduce la fierbere si se fierbe pană cand toate ingredientele sunt facute, iar sosul este gros. Se serveste cu bucati de Fetta alaturi si cu paine neagra proaspata.

Kali Orexi !Pofta Buna!

Keik fraoula-Tort de capsuni

Ingrediente:
 

Pentru blat: 4 oua mari, 1 ceasca mare de ceai cu zahar, 1 ceasca mare de ceai cu  lapte, 2 cani mari de ceai cu  faina, un picut de vanilie, un praf de sare; Pentru crema de umplere: 1 cutie de 450 de grame crema de branza, 75 gr. de unt, 350 gr. zahar pudra, 300 gr. capsuni proaspete

Mod de preparare:




Bateti spuma ouale impreuna cu zaharul cu ajutorul unui mixer. Apoi se adaugă restul de ingrediente si se continua baterea la viteza medie  pana ce sunt toate pe deplin încorporate. Puneti acest amestec intr-o forma de tort neaderenta de 23 cm diametru si puneti tava in cuptor unde coaceti la foc mediu pentru aproximativ 45-50 minute (faceti testul cu cutitul iar in  cazul in care lama iese curata blatul este gata). Desfaceti forma de tort si puneti la racit blatul pe un platou. Pasati capsunile pana devin pasta dar nu complet  sa nu devina "suc" - si lasati in asteptare. Puneti intr-un castron restul de ingrediente si amestecati bine pana cand veti avea o crema groasa. Combinati acum cele doua compozitii turnand peste capsuni pe a doua si amestecati usurel cu o lingura de lemn. Taiati aluatul in doua sau trei discuri. Ungeti fiecare disc in parte cu crema si puneti-le unul peste celalalt asigurandu-va ca pastrati suficienta crema si pentru a imbraca tortul intr-un strat gros. Ornati pe deasupra cu jumatati de capsuni. Dati la frigider cel putin 2 ore inainte de servire. La servit optional garnisiti cu frisca proaspat batuta. Daca aveti un platou cu capac, puteti sa va pastrati acest tort in frigider pentru cateva zile.


Kali Orexi!Pofta Buna!