sâmbătă, 17 decembrie 2016

Politiki Salata-(Πολίτικη σαλάτα)

Toată lumea vrea să mănance in Grecia salată Grecească (de fapt numită salată tărănească-Horiatiki Salata- Χωριάτικη σαλάτα, dar in meniul grecesc mai gasim si alte salate. Astăzi voi da reteta mea de Politiki Salata-(Πολίτικη σαλάτα). Să trecem la treabă.
 
Ingrediente:
 
4 căni cu varză albă tocata,1/2 ceasca cu morcov ras,1/2 cană cu ardei roșu tăiat în felii subțiri,1/2 tulpină de țelină taiată cuburi,1 linguriță de zahăr,1 linguriță. de sare marină neiodată fină,1/4 cană de oțet de vin, aproximativ 1/4 cească ulei de măsline  extra-virgin,sare de mare neiodată pentru gust si piper negru măcinat, gust, fulgi de ardei iute (boukovo) de gust,

Mod de preparare: 

Se pune varza, morcovul, ardeiul si telina  pregatite in prealabil cum am spus intr-un bol de salată cu zahăr, sare și oțet de vin si se amestecă. Se lasă să se usuce si să se intarească timp de  15 minute (sau un pic mai mult). Adaugăm  zahărul, sarea și oțetul și  lasăm la odihnă pentru  ca legumele din această salată să se întărească. După aproximativ 15-20 de minute  scurgem legumele in pumni printr-o sită pentru a elimina excesul de lichid ( inclusiv de sare și zahăr) după care le punem la loc în bolul de salată. În continuare stropim cu ulei de măsline extra-virgin si amestecăm. (Putem adăuga si  niște fulgi de ardei iute-boukovo, dacă dorim niște iuteală). Asezonăm cu sare, un pic otet de vin, piper numai dacă mai este nevoie si  amestecăm din nou. 
Se serveste imediat.
 
Spor la treaba si Pofta buna!