duminică, 16 ianuarie 2011

Murgh Tikka - reteta indiana cu pui

Am mancat saptamana trecuta la Sunday Brunch-ul organizat de restaurantul Agra Palace din Pipera. Printre alte preparate minuanate a fost si aceasta reteta de pui pe care vreau sa o fac cunoscuta si altora. A mers de minune cu Raita (Iaurt cu castraveti, rosii, ceapa si condimente indiene) si cu Bhatura (Specialitate de paine prajita indiana)

Ingrediente

 4 buc piept de pui fara oase si pielita,sucul de la o lamaie, sare dupa gust , 1 cana iaurt simplu de preferat cu grasime cat mai putina,1/4 ceasca ulei, 4 catei de usturoi, curatati si  zdrobiti , 1 bucatica ghimbir proaspat decojit si ras , 1 lingurita de pudra chimen , 1 / 4 lingurita pudra chily,1 / 2 lingurita de garam masala, 1 lingurita boia de ardei dulce


Mod de preparare:

Spalati bine bucatile de pui. Se taie carnea in bucati mai mici cat sa intre bine in gura si se lasa la odihna pe un platou.  Stoarceti sucul de lămae peste bucatile de pui si le presarati cu sare.  Marinati pentru 30 de minute. . Se amesteca impreuna iaurt si jumatate de ulei. Adaugati  usturoi, ghimbir, chimen, chily,  garam masala si boia de ardei. Turnati  peste pui si lasati peste noapte in  frigider.  Incalziti cuptorul bine. Puneti bucatile de pui pe frigarui de metal aseazati-le intr-un vas termorezistent si coaceti-le 15 minute. Ungeti dupa acest timp cu marinata si restul de ulei si intoarceti-le din cand in cand si  coaceti timp de inca 15 minute.Scoateti carnea de pui de pe frigarui si serveti pe un platou alaturi de orez si acoperit cu Raita avand alaturi Bhatura sau Chapatis proaspat facute.

Pofta Buna!