miercuri, 6 iulie 2011

Sáltsa gia makaronia Papagheorghiu-Sos pentru paste Papagheorghiu

Ingrediente

1 dovlecel mediu, 1 vanata medie, 1 ardei verde, 1 ardei rosu,1  ceapa mare, 20 masline verzi, 2 rosii coapte, 2 linguri pasta tomate,  ulei de masline extravirgin cat este necesar, 2 lingurite mustar, 1 lingura zahar,1 cub de supa de legume, sare marina neiodata si piper negru  proaspat macinat, 1 lingurita  boia afumata de ardei dulce (dupa gust), cateva boabe de  piper rosu, 1 pachet de paste la alegere. 


Mod de preparare:

Taiati ardeii in lung, ceapa ineluse, dovleceii in cuburi.Apoi se taie la fel in cuburi mici  vinetele pe care le punem intr-un castron si le presaram cu sare pentru a elimina lichidul amar. Maslinele se taie in bucati mici. Puneti intr-un blender  2 rosii coapte taiate cuburi si procesati. Se toarna ulei de masline in tigaie si se incalzeste. dupa care se adauga ceapa si ardei si se inabuse pana se inmoaie fara a sa se arde (aproximativ 10 minute). Apoi se adauga dovlecelul si se gateste aproximativ 10 minute pentru a trage lichidul. Puteti adauga acum vinetele scurse bine continuand sa tineti pe foc. Intr-o cana de apa fierbinte dizolvati cubul de legume, adaugati mustarul si  fierbeti un pic pe bain marie, dupa care adaugati rosiile si pasta de tomate si mai tineti pe bain marie.  Se amesteca apoi  toate ingredientele se adauga condimentele inclusiv boabele de piper rosu si boia afumata, precum si zaharul si se fierbe alte 30 - 45 minute, pana cand veti vedea ca sosul s-a ingrosat. In acest timp se fierb si macaroanele conform indicatiilor de pe pachet, dupa care se scurg si se clatesc cu apa rece. Se adauga macaroanele fierte peste sos si se amesteca bine. Puteti presara Kefalograviera sau alta branza tare pe deasupra.



Kali Orexi!Pofta buna!