luni, 13 februarie 2012

Panna Cotta

Ingrediente: 

400 ml. smantana dulce de frisca, 4 linguri de zahar, 2 pliculete de gelatina granulata ( 20 gr.), 2 cani de lapte (500 ml.), un capetel baton de vanilie, optional coaja rasa de la o lamaie, fructe,sos de vanilie sau gem  pt. decorat 


Mod de preparare:


Se dizolva gelatina in lapte rece 1/2 ora. Smantana dulce impreuna cu zaharul si vanilia se pun pe foc si sa lasa sa se infierbanta. Cand clocoteste se adauga laptele cu gelatina si optional coaja de lamaie. Se lasa pe foc inca un minut si se amesteca pana la dizolvarea completa a gelatinei. Se ia de pe foc si se toarna in formele in prealabil udate si se da la rece cateva ore. Se rastoarna formele pe farfuria de servit si se decoreaza cu fructe gem sau sosuri la alegere. Daca puneti compozitia intr-o singura forma, timpul pentru coagulare este mai mare.


Pofta buna!