joi, 12 iulie 2012

Supă de cireşe cu Beaujolais

Ingrediente pentru 4 portii:

700 gr. cirese negre, 1 foaie aluat frfaged de patiserie, 500 ml. de Beaujolais 1 galbenus de ou, 3 lingurite de zahar, 1/2 lingurita scortisoara, un manunchi de menta proaspata,

Mod de preparare:


Intr-o cratita, se incalzeste  Beaujolais-ul, cu zahar si scortisoara. Se pun apoi ciresele si se fierb de la 5 la 8 minute, la foc mic. Se lasa la racit ciresele apoi in aceasta zeama. Se taie 4 cercuri cu o raza mai mare cu 3 cm fata de ce cea a vasului in  care
va fi servita supa de cirese. Cu acestea se tapeteaza 4 boluri termo-rezistente dupa care se rastoarna zeama cu ciresele. Se taie frunzele de menta si se  imprastie in castroane. Se bat galbenusurile de ou si cu o jumatate din cantitate se ung marginile de aluat dupa care se inchide pntru a forma o pasta capac ermetic. Lasati la odihna timp de 3 pana la 4 ore. Incalziti cuptorul la 160 ° C. Se dilueaza galbenusul de ou ramas cu putina apa si se ung capacele. Puneti vasele in cuptor si lasati pana se face crusta maronie. Serveste supa cu cirese chiar scoasa din cuptor.



Pofta buna!