sâmbătă, 21 mai 2011

Archaía froutosalata-Salata de fructe reteta traditionala

Ingrediente:

1 pepene galben, 2 piersici, 2 pere, 1 ciorchine de struguri, 2 pahare de vin Mosxato (este un vin dulce produs in multe regiuni ale Greciei, cel mai bun fiind cel facut in satele de pe muntele Panthocrathoros din Corfu) sau de Samos sau un Muscat Romanesc, 1/2 cana migdale decojite si sfaramate, 1/2 cana stafide aurii,1/2 ceasca miere de padure

Mod de preparare:

Se taie pepenele in jumatate se scobeste cu grija miezul si se taie in bucati mici. Se amesteca pepenele cu restul de fructe taiate cu exceptia strugurilor care se pun intregi, migdalele si stafidele. Cu acest amestec se umple coaja de pepene. Pe un foc mic se incalzeste vinul amestecat cu mierea. Acest amestec se toarna peste fructe. Inainte de servire, fructele trebuie să fie puse in frigider pentru cel putin o ora. Daca vreti puteti garnisi cu frisca proaspat batuta.


Kali Orexi!PoftaBuna!