luni, 4 iulie 2011

Kourkoutopsomo-Paine traditionala din Peloponez

Un sortiment foarte usor de facut de paine, este o reteta traditionala din Peloponez preparat doar cu ingrediente naturale care se gaseau in gospodaria omului. Traditional se cocea in cuptor cu lemne.
 
Ingrediente :

 2 cani de faina, 2 oua proaspete, 1 cana de ulei de masline, 1 iaurt de oaie aprox. 200 gr., branza Feta 200 gr.,sare marina neiodata, apa cat este necesar.

Mod de preparare:
 

Amestecati intr-un castron faina, iaurtul, ouale, branza feta, sarea, uleiul (mai pastrati putin ca sa ungeti tava). Adaugati putina apa pentru a face un aluat mediu, nu prea subtire.
Se incalzeste cuptorul bine, se toarna aluatul in tava unsa deja. Coaceti in partea de jos a cuptorului pentru a obtine o culoare frumoasa. sta in cuptor pana se face aprox. 35-45 minute in functie de cuptor si de taria flacarii. O taiati rapid cat este calda si puteti sa o serviti atat calda cat si rece.



Kali Orexi!Pofta buna!