marți, 1 noiembrie 2011

Salata berlineza

Uite asa m-a apucat un dor de vremurile in care la restaurantul Berlin  de pe Sarindar (acum acolo este un cazino) beam bere germana adevarata mancam  salata berlineza si convusti si fumam tigari nemtesti care nu se gaseau in alta parte, toate servite de niste chelneri nemti care nu prea o rupeau pe romaneste dar ne lasau biletele cu ce consumam sub scrumiera cu microfoane.

Ingrediente:
500 gr. carne vitel, 4 oua fierte tari, 2 oua pentru maioneza, 1 ceapa rosie, cativa castraveti murati, o lingura pasta de tomate sare marina neiodata si piper dupa gust,ulei, lamaie si mustar pentru maioneza

Mod de preparare:


Fierbeti bine carnea  la oala de presiune impreuna cu 2 morcovi o telina cateva boabe de piper si o frunza de dafin. Fierbeti ouale rascoapte. Cat timp se fierbe carnea faceti maioneza. Cand le aveti pe toate pregatite si racite va apucati sa montati salata.Prima se taie marunt carnea de vita, dupa care ouale se toaca cubulete, putand adauga si albusul de laoul fiert cu care am ajutat la prepararea maionezei. Le adaugati intr-un bol in care veti pregati salata. Ceapa se taie ineluse si  o adaugati la restul ingredientelor.  Castraveciorii se taie cat mai marunt. Adaugati maioneza si pasta de tomate  si amestecati bine. Condimentati cu sare si piper, lasati la rece cel putin 2 ore dupa care puteti servi cu paine prajita proaspat, ceva cartofi fierti sau copti si cu o bere neagra alaturi.



Pofta buna!