vineri, 27 mai 2011

Elliniki spitiki saltsa marinara-Sos Marinara facut in casa ca in Grecia

Ingrediente:

1 kg rosii coapte bine, decojite si rasa,1 lingura pasta de tomate, ¼ ceasca ulei de masline,1 ceapa mare rasa, 2 catei de usturoi tocati, aproximativ 10 frunze proaspete de busuioc,1 crenguta oregano proaspat (numai frunzele),1 lingurita oregano uscat,1 lingurita maghiran uscat,½ lingurita sare marina neiodata, piper negru proaspăt macinat, 1 lingurita pasta de ardei dulce,½ lingurita de zahar brun (ca sa mai ia din aciditatea tomatelor),100 ml vin rosu


Mod de preparare:

Intr-un blender de alimente se adauga ceapa, usturoiul si 1 lingura de ulei de masline si se face un piure. Punem apoi intr-o tigaie cuprinzatoare sa se incinga un pic niste ulei de masline si adaugam piureul facut mai inaint si dam intr-u clocot. Procesam in blender si pasta de rosii ,rosiile, busuiocul proaspat si frunze de oregano, precum si cele uscate si maghiranul, dupa care se adauga la ceapa sote şi se amesteca. Turnam si vinul, adaugam zaharul, condimentam cu sare si piper si fierbem, amestecand des pana cand sosul este gros. Puteti folosi acest sos la Pizza, garnisit Keftedes, paste  sau pentru orice va place dvs.



Kalo Sabbatokuriako!Weekend minunat! 
                               &
              Kali Orexi!Pofta Buna!