marți, 3 iulie 2012

Cirese glazurate a la PapaGheorghiu

Ingrediente:

25 gr. unt, 20 de picături de colorant alimentar rosu (optional), 1 lingura de apa, 200 gr. de cirese, 125 de gr. de zahar brun, 1 lingura de suc ​​de lamaie

Mod de preparare:

 
Spalati si uscati  ciresele. Intr-o cratita pusa pe foc mic cu sita combinati zahar, apa, suc de lamaie si untul taiat in bucati. Se amesteca cu o lingura de lemn pana cand siropul se maroneste un pic fara a se arde. Luati de pe foc si adaugati colorantul rosu. Scufundati fiecare cireasa in caramel facut mai inainte pentru a acoperi complet (tinand de coada). Apoi scufundati ciresele intr-un castron cu apa rece cu cuburi de gheata in ea ca sa se intareasca caramelul. Pastrati ciresele intr-un loc racoros si uscat.


Pofta buna!