luni, 1 august 2011

Tsipopita-Placinta din Cipru

Ingrediente:

Pentru aluat:
1 kg de faina, 1 lingurita de sare, apa
Pentru crema:
500 ml de smantana la temperatura camerei, 100 g unt, 100 ml ulei, scortisoara
Pentru sirop:
600 ml de zahar, 800 ml de apa,1 scortisoara, 1 lingura suc de lamaie


Mod de preparare:


Incepeti cu siropul care urmeaza sa fie turnat  rece peste placinta calda.
Se aduce la fierbere apa se adauga  zaharul. In ultimul moment, se adauga scortisoara si sucul de lamaie. Se da la rece
Se prepara crema amestecand toate ingredientele pana se ingroasa.

Se prepară aluatul de faina  si sare.
Se adauga apa in timp framantarii pentru a face un aluat tare. Se taie aluatul in mai multe bucati. se ia o bucata si se intindepresarand-o din abundenta cu faina. Acoperiti cu crema si presarati cu scortisoara. Roluiti.incepeti sa invartiti din centru acest rulou. Faceti si cu urmatoarele bucati de aluat la fel, pana umpleti tava. Taiati apoi in triunghiuri incepand din centru, ungeti cu crema ramasa si dati la cuptorul bine incins, dat la 1/2 si tineti pana se face frumos deasupra. Scoateti din cuptor, tuarnati siropul rece si  lasati sa se inmoaie. Serviti  cu un castron de iaurt de oaie.

Kali Orexi!Pofta buna!