joi, 7 mai 2015

Sepie cu fenicul si spanac a la Papagheorghiu


Feniculul creste peste tot pe insula Creta, avand un gust dulce aromat. Cretanii folosesc feniculul pentru a da  gust la tot felul de preparate, de la tocanite, la fructe de mare. 

Ingrediente:

 


1 kg sepie curatata,1 bucata de fenicul feliat inclusiv partea verde, 2 cesti de spanac tocat, o legatura de  ceapa verde tocata, un fir doua de usturoi verde, 1 ceapa rosie fin feliata, 1 rosie de marime medie, sucul de la o lamaie mare,1 ceasca de ulei de masline extravirgin, sare marina neiodata,  piper proaspat macina.t



 Mod de preparare:



Alegeti o oala mare cu fund gros si  incalziti usor uleiul de masline. Inabusiti apoi usor ceapa  timp de 1-2 minute, apoi  adaugati sepia si continuati inabusirea sepiei pana la brun pe ambele parti. Adaugati 3 cani de apa si  acoperiti oala cu un  capac. Lasati sa fiarba pana cand se inmoaie. Acum se adauga spanacul, feniculul, ceapa si usturoiul verde, rosiile, sare, piper si daca mai este necesar un pic de apa. Acoperiti la loc cu capacul si  continuati fierberea la temperatura scazuta pana cand  se inmoaie verdeturile. Se toarna acum sucul de lamaie si se amesteca bine.Lasati timp de 10-15 minute sa se aseze inainte de a servi. Atentie sa nu gatiti prea mult sepia, deoarece devine greu de mestecat!


Kali Orexi! Pofta Buna