sâmbătă, 15 iunie 2024

Μελιτζανόπιτα Δράμας -Melitzanópita Drámas-Plăcintă cu vinete din Drama

Drama ( greacă : Δράμα , romanizat :  Dráma [ˈðrama] ) este un oraș și o municipalitate din Macedonia din  nord-estul Greciei. Drama este capitala unității regionale Drama care face parte din regiunea Macedonia de Est și Tracia . Orașul   este centrul economic al zonei. 

Printre altele, municipalitatea Drama, este renumită pentru plăcintele sale. Rețetele sunt în familie de ani buni și ingredientele pe care le folosesc, sunt de o calitate excelentă. Bucurați-vă și dvs. de această plăcinta excelentă din zona Dramei.


 

Ingrediente pentru o tigaie rotundă de 34 cm.: 1 pachet de foi de plăcintă grecești/ Pentru umplutură:1 kg. de vinete, 4 ardei Florina, 2 cepe mari uscate tocate mărunt, 2 căței de usturoi tocați mărunt, 100 gr. cuscus, 2 linguri patrunjel proaspăt tocat, ulei de floarea soarelui, oregano, boia dulce, sare marină neiodată și piper proaspăt măcinat/ Pentru finisare:1 gălbenuș de ou bătut.

Mod de preparare: Coaceți ardeii Florina și vinetele pe grătar, întorcând pe toate părțile până se sparge coaja. Tăiați vinetele și ardeii în cuburi și puneți-le deoparte. Într-o tigaie adâncă, căliți ceapa și usturoiul în ulei, la foc mediu, amestecând continuu. Adăugați vinetele, ardeii si amestecați bine. Presărați oregano, sare, piper, boia de ardei și lăsați pe foc micîncă 5 minute, amestecând din când în când. La final   adăugați cuscusul pentru a absorbi lichidul după care presărați pătrunjelul. În tava rotundă de copt plăcinta, la bază, așezați 7 foi periate cu ulei. Turnați umplutura, răspândind-o pe toată suprafața foilor. Puneți deasupra restul de 7 foi unse cu ulei. Ungeți suprafața plăcintei cu ou bătut și tăiați-o în bucăți triunghiulare. Coaceți în cuptorul bine incalzit la 180°C, timp de 50-60 minute sau până se face.

Spor la treabă și poftă bună!