marți, 26 iunie 2012

Sheftalia

Ingrediente:


1 kg. carne de porc amestecata cu oaie tocata, 2 legaturi patrunjel tocate fin, 1 mana de menta si busuioc tocate fin, sare marina neiodata si piper negru proaspat macinat dupa gust, 1/2 lingurita scortisoara macinata fin (asta-i aroma Greciei si Ciprului), 5 cepe taiate fin, ceva ulei de masline extravirgin, zeama de la o lamaie, cateva bucati de prapure de miel sau porc.


Mod de preparare:


Amestecati bine carnea cu toate ingredientele adaugati la sfarsit in functie de cat este grasa si uleiul lasati la odihna la rece cel putin 1 ora acoperita cu un strat de ulei. daca amestecul este prea moale si apos puteti adauga si cateva linguri de pesmet..intindeti bucatiile de prapure bine spalate si tinute in apa cu otet in prealabil. Taiati colturile, taiati in patrate de aproximativ 10 pe 10 cm, puneti carne inauntru si inpachetati ca pe sarmale. Ca sa nu se desfaca prindeti-le cu bete de frigarui.Le prajiti bine pe gratarul incins la foc domol sa nu le ardeti. se servesc imediat asa fierbinti stropite cu zeama de lamaie. Alaturi puteti avea o Horiatiki salata (salata greceasca cum i se spune impropriu pe la noi deoarece inseamna taraneasca). Kali Oreia ! Minuanat.


Kali orexi!Pofta buna!