marți, 10 mai 2011

Placinta cu rubarba a la Ioana

Ingrediente:



O foaie de aluat fraged,700 gr. rubarba taiata bucatele mici (De la rubarba se utilizeaza petiolul lung al frunzelor  de culoare rozalie sau rosie), 4 oua, 1/2 l. lapte, 250 gr. zahar, un praf de sare, 2 linguri gris, un capetel vanilie.

Mod de preparare:


Incalziti cuptorul la mediu. Puneti foaia de aluat  in tava 25/35 si o coaceti 10  minute inainte de a intinde compozitia de placinta pe ea. in acest timp rubarba se spala si se taie bucati mititele. Ouale se bat spuma  cu zaharul, se adauga laptele, sarea si  vanila.Peste foaia de aluat fraged se presara 1-2 linguri de gris, apoi se pun uniform bucatile de rubarba. Peste aceasta se toarna compozitia  pregatita anterior. Coaceti pentru aproximativ 1 ora, este gata cand daca incercam compozitia de deasupra  cu un pai  acesta trebuie sa iasa curat,Se lasa sa se raceasca dupa care se taie.Se serveste optional cu frisca proaspat batuta si cu un bol de inghetata de vanilie. Se poate pudra cu zahar pudra.

 Pofta Buna!