marți, 7 decembrie 2010

Yiouvarlakia (supa cu avgolemono- lamaie si ou batut - si perisoare)

 Ingrediente:

8 cesti de supa de pui ,1 ceasca de orez ,1 / 2 cana de suc de lamaie ,4 gălbenuşuri de ouă,sare si piper dupa gust

Ingrediente pentru perisoare:

1 / 2 kg de carne tocată (vita cu oaie) 1 / 2 ceasca de orez ,  1 ou , 1 ceapa mica tocata marunt ,1 legatura de patrunjel tocat fin ,3 catei de usturoi tocat fin,sare si piper dupa gust , 1/2 lingurita scortisoara


Mod de preparare:

Pentru supa de pui puteti folosi cuburi cumparate  din magazin sau puteti face dvs. prin fierberea a  nişte pui sau părţi din el impreuna cu oasele aceasta varianta fiind mult mai buna la gust si mai sigura pe continut. daca zeama nu este sufuicienta mai adaugati apa calda.Se toaca carnea  se pune  într-un castron cu restul ingredientelor si se framanta bine pentru toate ingredientele sa se amestece bine. Cand este omogena compoazitia se fac bilute mici.  Când supa de pui este gata se adauga perisoarele si orezul se adauga apa daca este nevoie si se lasa la fiert.Se  adauga sare si piper si se lasa pe foc pana cand se observa ca orezul si carnea sunt fierte. Luati oala de pe foc in acest moment, bateti galbenusurile de ou cu suc de lămâie şi cu cateva linguri de supă  dupa care adaugati treptat in oala cu supa amestecand tot timpul.  Se serveşte fierbinte  adaugand in fiecare farfurie si  si cate 4-5 perisoare

Poftã bunã.