miercuri, 2 mai 2012

Kéik me vasilikó kai Fetta-Prajitura cu busuioc si Fetta

Ingrediente:

3 oua, 150 de grame de faina, 20 ml lapte, 8 cl de ulei de masline extravirgin,1 lingurita praf de copt, 100 gr. kefalotyri rasa,  250 gr. de Feta maruntita, un buchet de busuioc grecesc (poate fi înlocuit cu arpagic sau patrunjel.),sare marina neiodata si piper proaspat macinat

Mod de preparare:

 
Incalziti cuptorul la 180 ° C. Intr-un castron, se bat ouale cu faina si  se adauga praful de copt. Adaugati apoi lapte, ulei de masline si branza, atat cea rasa cat si Fetta. Adaugati sare si piper dupa gust si  amestecati bine dupa care adaugati si frunzele de busuioc tocate. Se toarna aluatul intr-o tava de kek unsa cu unt si pudrata cu faina (dacă aceasta nu este de silicon). Coaceti timp de 45 până la 50 de minute in functie de cuptor. Se lasa sa se raceasca inainte de feliere. Se taie in felii sau cuburi si se serveste ca Mezedes.


Kali Orexi!Pofta buna!