duminică, 19 decembrie 2010

Galaktoboureko (placinta cu crema de lapte)

Ingrediente crema:

4 cesti de lapte , 1 cană de zahăr brun ,1 cană de semolina (gris) , 6 oua (doar albusurile) , un capetel de baton de vanilie, 250gr de unt nesarat .
Ingrediente sirop:
1 cană de zahăr brun, 1 cană de apă ,1 lingura de suc de lămâie , 1 baton scortisoara ,coaja rasa de la lamaie , un pachet aluat de patiserie


Pregatirea si coacerea Galaktoboureko:

Într-o oală, se toarnă lapte, zahărul, untul topit, vanilia. Se aduce la fierbere şi se adaugă lent semolina sau grisul (amestecând tot timpul) până când se ingroasa.  Dupa ce se ingroasa amestecul-l se ia de pe foc.separat se bat albusurile pana la bezea dupa care se adauga peste restul de compozitie. Se pune deoparte pana cand pregatim tava cu aluat pe care o ungem cu unt.Deasemenea fiecare foaie intinsa in tava se unge cu pensula cu unt topit. După ce am pus 1/2 din foi se toarnă crema şi se distribuie uniform pe toata suprafata si se intorc marginile foiilor peste crema . Se adaugă restul de foi . Dati la cuptor si coaceti pentru aproximativ o oră sau pana se rumeneste. Dupa ce Galaktoboureko este coapta se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească.

Pregatirea sirop:

Puneti toate ingredientele intr-un vas si  aduceti la fierbere. Se fierbe pentru aproximativ 10 minute, până când acesta devine sirop subţire. Cand Galaktobourko dvs. este rece se toarna siropul fierbinte peste ea si se lasa fi absorbit si sa se raceasca.  Dupa ce siropul este absorbit de Galaktoboureko  taiati în forme de diamante şi puteti servi.


Mult noroc şi bucuraţi-vă de Galaktoboureko dvs .