miercuri, 21 februarie 2018

ελληνικές γαρίδες σαγανάκι-ellinikés garídes saganáki-Creveti saganaki in stil grecesc



Ingrediente:


500 gr. creveți decorticati si curatati ( ca sa nu trebuiasca sa faceti dvs. acest lucru) ,  1 ardei verde taiat in rondele subtiri,  1 ceapa taiata rondele, 5 fire ceapa verde maruntite, 6 catei de usturoi zdrobiti cu latul cutitului,   2 rosii medii coapte rase (sau o cutie de rosii cubulete),  1 lingurita cu zahar sau una de miere,  7 linguri de ulei de masline extra virgin, pentru inabusit crevetii si gatit restul, un ardei iute micut,   2 stelute de anason, 1 lingurita de pasta de tomate,  20 ml. ouzo,   busuioc+cimbru+oregano toate proaspete dupa gust, 150 gr. branza feta, sare marina neiodata si piper proaspat macinat dupa gust.



Mod de preparare:



Se preincalzeste mai intai cuptorul la 200 ° C . Se taie ardeiul , ceapa uscata si ceapa verde, se zdrobeste usturoiul si se rad rosiile pe partea cu lamele mari. Puneti apoi rosiile intr-un castron si amestecati-le cu zahar. Puneti o tigaie la foc sa lasati-o  sa se incalzeasca bine. Asezați crevetii intr-un bol si stropiti-i cu putin ulei de masline, dupa care ii condimentati cu sare si piper chiar inainte de gatire, deoarece condimentarea lor inainte ii va deshidrata rapid. Sotati crevetii in putin ulei de masline pe ambele fete cam 1 minut pana sunt aurii dupa care ii transferati pe o farfurie (atentie in aceasta etapa nu trebuie gatiti complet). Puneti tigaia la loc pe foc si mai adaugati ulei pentru a incepe sotarea ingredientelor in ordinea urmatoare: ceapa (uscata si verde), ardei gras, usturoi, sare, piper, ardei iute si anason. Sotati pana cand amestecul este frumos caramelizat, adaugand mai mult ulei de masline, daca este necesar. Apoi adaugati pasta de tomate si amestecati pentru inglobare. Adaugati Ouzo si flambati cu grija dupa care lasati sa se evapore. Se adauga amestecul de rosii ras si se aduce la fierbere. Se transfera apoi continutul tigaii intr-un vas de coacere. Presarati busuiocul maruntit si adaugati ½ din branza feta sfaramata pe deasupra. Aranjați crevetii frumos in vas si  apasati-i usor cu degetele ca sa se scufunde in sos.  Adaugati restul de branza feta zdrobita, busuioc maruntit, un pic de oregano  si cimbru, stropiti cu putin ulei de masline si dati la cuptor  sa se fiarba lent timp de 20 de minute. Cand este gata, scoateti vasul din cuptor, si serviti preparatul cald.

Pofta buna!Kali Orexi!