luni, 13 iunie 2011

Ioanas Lemonopita-Alta prajitura a la Ioana, cu crema de lamaie

Ingrediente:

Pentru coca: 2 linguri de ulei, 2 linguri de lapte, 1 ou, 2 linguri de zahar, 220 gr. faina, 1 lingurita de amoniac stins cu otet; Pentru crema: un pahar cu zahar, 1 pahar cu lapte, 1 pachet de unt, 2 linguri de zeamil,putin otet, coaja si zeama de la o lamaie.


Mod de preparare:


Se amesteca ingredientele pt. coca pana se obtine un aluat omogen, din care se intind trei foi si se dau la copt pe fundul unei tavi. In acest timp zeamilul se dizolva in laptele rece, se adauga zaharul si se fierbe pana se ingroasa mestecand continuu in sens invers acelor de ceasornic. Dupa ce se racoreste se adauga coaja si zeama de la o lamaie, apoi treptat untul amestecandu-se pana la inglobare. Se ung foile cu aceasta crema, oprindu-se o cantitate si pentru ornare deasupra. Se lasa la temperatura camerei 1/2 ora pentru a se inmuia foile dupa care se da la rece.


Kali Orexi!Pofta buna! 
Kali Ebdomada! O saptamana super!