vineri, 13 august 2021

Flan cu legume proaspete din grădină

Fiind vară, pofta de soare este în toi. Dar soarele și căldura nu sunt singurele lucruri bune ale sezonului, deoarece, în acestă


perioadă, găsim și toate legumele sărutate de soare.
Vinete, dovlecei sau roșii.
Sezonul de vârf pentru legumele folosite în această rețetă este între iunie și septembrie. Dar această idee de rețetă poate fi făcută și iarna cu legume congelate din tin timp. Pentru că e vară și avem poftă de meniuri cu legumele de sezon în meniul nostru, vă propun deci să încercati flanul meu cu legume!  Este genul de produs  care ne salveaza ne gatit îndelung. Acest preparat însă merge și ca  acompaniament  perfect pentru carne sau peste.  

 

Ingrediente: 4 ouă, 2 cepe albe, 1 dovlecel mai măricel, 2 roșii, sare marină și piper proaspăt măcinat după gust, o legătură de pătrunjel, ceva mentă verde, 75 gr. cașcaval ras sau parmezan, 4 linguri cu smântână.

Mod de preparare: Pasul 1/ Într-un castron de salată, amestecați ouăle, brânza rasă și smântâna. Apoi adăugați cepele rondele, roșiile și dovleceii tăiați în cuburi, pătrunjelul și menta, sarea și piperul. Pasul 2/ Aranjați preparatele până la refuz în cupe flexibile pentru brioșe sau în cupe mici flexibile pentru tarte. (Eu după cum se vede în poze însă am făcut într-o tavă de sticlă termorezistentă!) Pasul 3/ Coaceți la 200 ° C. (termostat 6-7) timp de 15 până la 20 de minute.

Serviți preparatul cald sau rece .

 

Spor la treabă și poftă bună!