luni, 7 martie 2011

Ioannas cheesecake me portokali -Prajitura cu branza si portocale a la Ioana

Ingrediente:




300 gr. biscuiti maruntiti (Popular sau Pettite Beure),100 gr. unt, 750 gr. branza proaspata de vaci (sau Ricotta),3 oua,150 gr. zahar pudra,12 gr. gelatina, coaja rasa si confiata de la 4 portocale + zeama de la ele,250 ml smantana de frisca batuta,pt. decor 4 linguri de sirop de portocale si o lingurita de gelatina inmuiata in prealabil in apa rece


Mod de preparare:



Biscuitii maruntiti se amesteca cu untul inmuiat si se modeleaza pe fundul unei tavi. Branza se amesteca cu coaja de portocala confiata si galbenusurile puse pe rand. Gelatina se inmoaie in sucul de portocale, peste care se adauga zaharul si se pune un pic la incalzit pe foc. Albusele se bat spuma iar cand se intaresc se adauga compozitia cu zahar si gelatina si suc incalzite. Dupa ce se amesteca cu branza si cu frisca. Compozitia se toarna peste blat in tava si se niveleaza cu paleta. Se decoreaza cu siropul de portocale in care s-a pus o lingura de gelatina si cu frisca proaspat batuta. Seviti cu un pahar de suc proaspat stors de portocale (eventual rosii).


Kali Orexi!Pofta Buna!