vineri, 16 septembrie 2011

Supa mediteraniana de peste

O noua reteta de la un bucatar celebru Keith Floyd pe numele lui care a avaut multe emisiuni pe teme gastronomice si depre care puteti afla mai multe lucruri pe http://en.wikipedia.org/wiki/Keith_Floyd
 
Ingrediente:

3/4 ceasca ulei de masline, 3-4 rosii tocate, 1/2 cutie piureu de tomate sau 1/2 kg rosii date pe razatoare, 1 pahar vin alb, amestec de  morcovi, telina, fenicul, ceapa si usturoi taiate in mixer marunt, orice peste gras taiat in bucati dar dezosat,1 langustina vie,zeama de peste cat este necesar.


Mod de preparare:


Intr-o tigaie mare adaugati cantitati generoase de ulei de masline si lasati  sa se incalzeasca, dupa care adaugati mixul de legume si zeama de peste cat sa acopere. Adaugati si  bucatile de peste si  langustina. Adauga in cele din urma, vinul alb, rosiile tocate si piureul de tomate. Acoperiti tigaia si lasati amestecul pe foc mic pentru cel putin o ora. Atunci cand toate ingredientele sunt fierte scoateti langustina si pasati restul printr-o sita. Puneti la loc langustina ,condimentati dupa gust si serviti supa  calda, cu bucati de paine prajita unse cu unt!


Pofta buna!