sâmbătă, 31 iulie 2021

κολοκυθοπιτα-kolokythopita-Plăcintă cu dovlecei



Această rețetă este foarte asemănătoare cu cea de Τέμπελοπιτα-Témpelopita-Plăcintă grecească cu iaurt și brânză feta (plăcintă ușoară)

Ingrediente: 4 dovlecei medii, rași (lăsați în prealabil într-o sită presărați cu puțină sare, să-și lase zeama),  un fir subțire de praz (care se poate înlocui cu câteva fire de ceapă verde) feliat subțire, 1 ceapă albă medie, tocată mărunt, 1/2 cană ulei de măsline extravirgin grecesc, 3 ouă bătute energic, 1 cană de iaurt grecesc 2-10%, 200 gr. feta mărunțită (sau halloumi dacă vă place), 2 căni cu făină, 1 linguriță praf de copt, mentă proaspătă tocată, mărar proaspăt tocat, piper negru măcinat, semințe de susan pentru topping.

Mod de preparare: Încălziți cuptorul la la 180 gr. C. Într-un castron bateți ouăle îmreună cu uleiul de măsline, adăugați iaurtul, apoi dovleceii rași și storși mai întâi, prazul ( ceapa verde) și ceapa


mărunțite.
Amestecați gentil, adăugând făina în ploaie (amstecată cu praful de copt), după care restul ingredientelor și la sfârșit ierburile.
Amestecați iarăși gentil, după care răsturnați într-un vas de copt uns cu ulei și tapetat cu făină ( eu folosesc un vas de 30x20 cm). Presărați pe deasupra cu semințe de susan și dați la cuptor. Coaceți  timp de 40 de minute sau până devine auriu pe deasupra.

 

Spor la treabă și poftă bună!