marți, 20 septembrie 2011

Patatokeftedes Tis Lesvou-Chiftele de cartofi din Lesbos



Ingrediente:

1 kg de cartofi albi fierti si facuti piureu, 4 - 5 oua, o legatura sau 2 doua de patrunjel
tocat fin, 1.1/2 cana de branza tare rasa ( gen Kefalograviera sau Mitzithra uscata),sare marina neiodata si piper proaspat macinat dupa gust., ulei pt.prajit(palmier sau de masline).



Mod de preparare:


Se amesteca intr-un castron piureul  cu ouale pe care le puneti pe rand sa nu se inmoaie prea mult amestecul (daca s-a inmuiat va opriti cu ouale). Apoi se adauga restul ingredientelor. Framantati bine cu mana si faceti mici bile din amestec.
Dati-le prin faina si puneti-le sa se prajeasca, pe toate partile pana se rumenesc, in ulei fierbinte si pe foc mic ca sa nu se arda la exterior si interiorul sa fie nefacut. Cand sunt gata le scoateti sa se scurga pe prosop de hartie le asezati frumos pe un platou si le serviti calde cu o Horiatiki Salata sau cu altceva de sezon dar neaparat cu un pahar de Tzipouro alaturi sa alunece mai bine.
Kali Orexi !Pofta Buna!