miercuri, 25 mai 2011

Talatouri-Varianta din Cipru pemtru Tzatziki

 Talatouri este foarte bine cunoscut in bucataria din Cipru.Este foarte apetisant si racoritor fiind un "meze", care poate fi consumat ca aperitiv sau ca o salata cu felul principal.
 

Ingrediente:

750 g de iaurt simplu dar din cel grecesc tarisor (eu iau un iaurt de oaie de la magazinele arabesti care se apropie de cel grecesc), 1/2 castravete,1 lingura de ulei de masline, 1 lingura de otet balsamic, 1 / 2 lingurita de sare marina neiodata, 3-4 catei de usturoi rasi (sau mai multi dupa gust), 1 / 2 lingurita de menta uscata.

Mod de preparare:


Lasati iaurtul intr-un tifon sa se scurga peste noapte. Daca sunt castraveti cu seminte, indepartati-le cu o lingurita, dupa care ii taiati in bucati foarte mici. Presati apoi aceste bucatele pentru a scoate excesul de lichid. Se pune iaurtul intr-un castron, se adauga usturoiul ras, castravetele si menta si se amesteca bine. Se adauga ulei de masline, otet si sare si se amestecaă din nou bine pentru incorporarea tuturor ingredientelor in Talatouri.Il puteti gusta acum si daca preferati mai usturoiat tot ce trebuie sa faceti este sa mai  adaugati mai mult usturoi.Lasati Talatouri la rece cateva ore sa se amestece miresmele si ingredientele in iaurt dupa care puteti servi. Atunci cand
Talatouri este gata de a fi servit, se presara peste el menta uscata si cateva picaturi de ulei de masline.

Kali Orexi!Pofta buna!