duminică, 5 iunie 2011

Mavro kerasi likar-Lichior de cirese negre

Ingrediente:

1 Kg. cirese negre (din acelea amarui de dulceata), 1.1/2 kg zahar, 2 bucati de scortisoara, 4 cuisoare,2 nuci de nucsoara, 1 lt. coniac Metaxa sau altul.

Mod de preparare:


Scoateti coditele si spalati ciresele cu apa din abundenta. Lasati-le  sa se scurga. Se spala si se clateste un borcan cu gura mare si cu   capac filetat. Puneti in acesta ciresele, zaharul, scortisoara, cuisoarele si nucsoara intreaga. Amestecati bine dupa care acoperiti bine si puneti vasul pe pervazul unei ferestre insorite pentru o luna. Nu deschideţi vasul în acest timp, se agita doar ocazional. Dupa o luna, deschideti borcanul si  adaugati coniacul. Inchideţi capacul bine si din nou, puneti pe pervazul ferestrei pentru inca 10 zile. Dupa aceasta perioada lichiorul va fi gata. Folosind o bucata de tifon data in mai multe turnati continutul borcanului cu ajutorul unei palnii in sticle, tulpina în sticle de lichior. Se poate pastra mai multi ani in acest fel. Cu ciresele ramase puneti foarte bine sa faceti un Punch sau sa le folositi la ornarea vreunei prajituri. 



Kalí̱ tychi!Mult noroc!